Yhteystiedot

sähköposti

aino.suominen(at)novida.fi

Kiitos syntymäpäivieni juhlistamisesta!


Ikäkriisi

Kriisikö? 25 vuotta sitten olin 25-vuotias nuori äiti, nyt olen 50-vuotias nuorten äiti. Eräs elämäntehtävä, lasten aikuiseksi kasvattaminen, on saavutettu! Oi kuin ihanaa, kun nuorin lapsista tuli täyteen ikään. Vanhin lapsista kysyi täyttäessään 20 v: Äiti, onko sulla nyt kriisi? Vastasin, että kriisejä voi tulla ja mennä, mutta ikään ne eivät liity!

Mietelause

Miettimäni perheenäidin aforismi kuuluu, että "rahahuolet tulee ja menee, mutta siivoaminen on ikuista". Jotenkin huokaisten tehty mietelause, kommentoi vanhemman poikani kummitäti. Sitähän se on, elämä!!!

Parhaat

Parasta on perhe ja omat lapset, puoliso, vanhemmat ja pikku koira. Parasta on työyhteisö, sukulaiset ja ihanat matkakaverit sun muut kaverit, joita on paljon! Jos kuulut joukkoon "sun muut", et ole todellakaan marginaalihenkilö, vaan yksi tärkeimmistä.

Saavutukset

Viiskyt vuotta on etappi, jossa ihminen pysähtyy miettimään saavutuksiaan. On upeaa saada työskennellä oman perheen kanssa ja työn ohessa keskustella vanhempieni ja lasteni kanssa Kanniston Kotieläintilalla. Samoin työni kauppiksella on työkavereiden ja hyvien opiskelijaryhmien ansiosta tosi mukavaa. Opastustyö Sarka-museossa ja Kannistossa tuo vaihtelua!

Tykkäykset

Tykkään käydä metsässä. Pikku jackrussellinterrieri Regina on aina mukana. Luonnonmukaista elämäntapaa voi toteuttaa käyttämällä metsän satoa, superfoodia. Sienissä on protskua ja mustikoissa vitistä. Koirat ja heppat ovat hienoja.

Asenne

Mikäpä rikkaampaa kuin kansainvälisyys! Sitä työtä olen tehnyt helposti ainakin 15 vuotta erityisellä antaumuksella, kielitaidolla sekä suvaitsevaisuudella täydennettynä. Työn vaativuus on tuonut haasteita mutta myös kasvattanut ihmistä. Toivon suuresti, että lapseni pysyisivät suvaitsevina. Yritän auttaa tilanteen tullen apua tarvitsevia ihmisiä. Rasismi on laji, jota inhoan.